“Te weinig vaccins? Dan trekken we er meer uit een flesje”

Kruidenierspraktijken moeten vaccinatieprogramma redden.

Er zijn wéér minder vaccins op komst dan beloofd. AstraZeneca liet de Belgische overheid gisteren weten dat we het in maart met 200.000 dosissen minder moeten stellen dan gepland. Ze krijgen de productie maar niet op orde. Maar er is meer. Donderdag raakte bekend dat Denemarken de vaccinatie met AstraZeneca voor minstens twee weken opschort nadat er meerdere gevallen van bloedproppen waren gemeld. Er is ook melding gemaakt van een verdacht overlijden, maar een oorzakelijk verband tussen de meldingen en het AstraZeneca-vaccin werd tot hiertoe nog niet gevonden. Nadien beslisten ook onder meer IJsland en Noorwegen om de vaccinaties tijdelijk te stoppen. Ons land blijft AstraZenca inspuiten, ten minste voor zover er vaccin is.

Hoe dan ook,  ons Belgenlandje heeft een oplossing voor het falend beleid van de pharmadwergen. Vanaf volgende week zullen de vaccinatiecentra extra dosissen uit de flacons van Pfizer en AstraZeneca kunnen halen. Met spuitjes die preciezer zijn dan het standaard spul, kunnen er zeven in plaats van oorspronkelijk vijf Pfizer-dosissen per flacon, en twaalf in plaats van tien AstraZeneca-dosissen worden getrokken.

Nu maar hopen dat ze aan de spuitjes geraken ( en dat Pfizer het niet te weten komt !)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More