Te koop: oud mijnwerkershotel, omgebouwd tot luxueuze privé-woning (foto’s)

Je ziet het de smartphone-generatie van tegenwoordig niet meer snel doen, de godganse dag de mijn inkruipen om de boterham te verdienen.

Nochtans is het mijnwerkersberoep een der nuttigste ooit voor de gemeenschap. Het levert de onontbeerlijke energie voor vele andere nijverheden en het voorziet tevens in de nodige brandstof voor de behoeften van het dagelijks leven. De mijnarbeid vormt de grondslag van het economisch leven en van de sociale vooruitgang van het land, wat velen vandaag jammerlijk zijn vergeten.

Op vele plaatsen zijn ondertussen de mijnen gesloten en een ander leven beschoren. Maar ook mijnwerkers hadden destijds een plek nodig om te rusten en de batterij op te laden. Zoals bijvoorbeeld aan de  ingang van de Little Daisy Mijn in Arizona. Daar werd in 1919 de eerste steen gelegd van de Little Daisy Mansion.

Een gigantisch bouwwerk met maar liefst veertig kamers. Nadat de mijn buiten gebruik werd gesteld in 1938 kwam het hotel leeg te staan en werd het grondig verwaarloosd. 

Totdat Walter and Lisa Acker in 1995 het gebouw opkochten voor een miezerige 170.000 euro en meteen startte met de renovatiewerken. Het kostte hen  negen jaar bloed, zweet en tranen, maar het resultaat mag er zijn.

Ze wisten de originele elementen te bewaren, maar er toch een moderne toets aan te geven.  Het ruim 1.100 vierkante meter grote onderkomen bevat nu acht slaapkamers, zeven badkamers en gigantische vrijetijdsruimtes.  Op het dak zijn diverse terrassen aangelegd, zodat je kunt genieten van het adembenemende uitzicht. Een woning die redelijk uniek is te noemen.

Het geheel wordt verkocht via Sotheby’s voor een zacht prijsje van 5,5 miljoen euro voor zij die op hete kolen zitten.

1

Image 1 of 8

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More