“Tanja Dexters moet onmiddellijk van de baan worden gehaald”

“Gelet op haar alcoholmisbruik en beperkt gebruik van cannabis, is zij lichamelijk niet in staat om een voertuig te besturen.“

De politierechtbank van Turnhout was niet mals voor Tanja Dexters. Daar heeft ze voor een groot deel zelf schuld aan. Tanja heeft er – zacht gezegd – een brokkenparcours opzitten.

December vorig jaar reed Dexters een auto van haar vriend Peeters in de prak en kwam vervolgens met verschillende versies die mekaar tegenspraken. Het zou vooral de versie van de dashcam zijn, waar het parket rekening mee hield. Op die beelden was te zien hoe ze voortdurend zigzaggend over de baan reed èn vier keer door een rood licht was gegaan, vooraleer ze tegen de oplegger van een geparkeerde vrachtwagen knalde. Niet veel later werd ze door iemand opgepikt, nadat ze eerst op de midden van de rijbaan nog een plasje had gedaan.

Voor die feiten mocht ze het in december al keertje aan de rechter komen uitleggen en ging toen met veel gevoel voor dramatiek in op de vraag van de rechter om een haaranalyse te laten uitvoeren. “U mag alles onderzoeken wat u wil. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Ik drink niet, neem geen drugs,…” riep Dexters toen laconiek.

Dat had ze misschien beter met wat minder verontwaardiging uitgeroepen, want de uitslag was niet zo best voor Tanja. “Uit het toxicologisch haaronderzoek is gebleken dat Dexters een hevig drinker is, en een matig gebruiker van cannabis”, aldus de openbare aanklager in Turnhout. “De deskundige besluit dat ze gelet op haar alcoholmisbruik en beperkt gebruik van cannabis lichamelijk niet in staat is om een voertuig te besturen. We kunnen daar niet om heen: Tanja Dexters moet onmiddellijk van de baan worden gehaald.”

De reactie van Dexters was wederom een voor ‘de boekskes’: “Ik ben een fatsoenlijke driver en weet perfect hoe ik me moet gedragen op de baan. Ik ben vandaag naar hier gereden zonder problemen.”

Dexters wees de rechter erop dat ze zich destijds meteen heeft laten opnemen. Als BV scoor je daar uiteraard geen goede punten mee. “Ondanks het risico dat iedereen dat zou weten en dat er over gelachen zou worden. Het zal nog vele jaren een nasleep voor mij hebben, maar de opname heeft geholpen. Ik voel mij terug goed in mijn vel en ben terug zelfverzekerd. Mijn opname heeft me deugd gedaan.”

Maar daarmee leek ze de rechter niet echt te overtuigen en dus stak Tanja nog een tandje bij: “Ik drink graag een glas. En ik kom gemakkelijk in de verleiding als er een feestje is en ik moet niet rijden. Maar ik ben niet verslaafd aan drank.” Ze gaf toe dat ze nu door corona zo nu en dan al sneller glaasje drink – zeker als de kinderen er niet zijn, maar dat ze dan thuis zitten.

Of ze met haar uitleg goede punten heeft gescoord, weten eind mei. Dan doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More