Tai Chi-meester vs MMA-vechter: een strijd van korte duur (video)

Als er iets is dat Hollywood en de Aziatische filmindustrie ons geleerd hebben, is het dat helden gespecialiseerd in  Oosterse krijgskunsten haast onverslaanbaar zijn.

Maar hoe zit dat in werkelijkheid? Er is namelijk een Tai Chi-gezegde dat beweert dat de zwakke de sterke kan overwinnen en dat traag snel kan overwinnen. Bij de Tai Chi-gevechtskunst gaan ze namelijk niet in tegen de kracht van de tegenstander. Ze gaan juist mee met die kracht om de tegenstander op het juiste moment van richting te doen veranderen.

Dat klinkt allemaal wel mooi op papier, maar in de praktijk gaat het er toch iets anders aan toe. In de Chinese provincie Sichuan namen ze ooit eens de proef op de som en gingen ze na welke gevechtskunst nu precies superieur is; de moderne gevechtstechnieken van MMA-vechter Xu Xiaodong of de traditionele krijgskunst van Tai Chi-meester Wei Lei.

Conclusie? Niet alle gezegden zijn de waarheid. Sommige zijn zelfs compleet verzonnen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More