Swatch België ondanks forse omzetdaling nog net winstgevend in 2020

The Swatch Group (Belgium) NV kon vorig jaar nog zowat 350.000 euro winst na belastingen maken. Dat was wel iets minder dan in 2019.

De onderneming behaalde vorig jaar wel veel minder omzet, maar kon door het beperken van de kosten dus toch nog net winstgevend blijven.

Swatch is een Zwitsers bedrijf, vooral bekend door haar collectie horloges. Het bedrijf is opgericht door Nicolas Hayek en is eigendom van de Swatch Group. Het is gevestigd te Biel.

Prins Laurent is een fervent verzamelaar van deze horloges.

Met de eerste Swatchcollectie in 1983 begon een terugkeer voor het Zwitserse horloge. De markt voor goedkope horloges werd bepaald door horloges uit het verre oosten. Door een innovatieve fabricage gekoppeld aan een sterke marketing werd het horloge een mode-artikel. De fabricagekosten waren 80% lager en het aantal onderdelen waaruit een horloge bestond was drastisch minder. Swatch horloges werden direct een hit, te beginnen op de introductiemarkt, de Verenigde Staten. Andere landen bleven niet achter. Swatch redde hiermee de noodlijdende Zwitserse horlogeindustrie en zette deze lijn voort door grote overnames en het tot nieuw succes brengen van oude merken.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More