Suske en Kriske in het land van de toevalligheden

Wie vanochtend om zijn pistolets ging, kreeg er gratis het vervolg van het grote complotverhaal rond de figuur van Kris Van Dijck bij .

In een kwetsbaar open interview met ‘ De Zondag’ zegt Filip De Winter dat het allemaal veel banaler is dan men denkt. “Kris van Dijck is het slachtoffer van een afrekening onder prostituees. Dat had niets met politiek te maken, ” aldus Winter nog.

Ook het populaire P-nws (het digitale vervolg van P-magazine) ontkent elke vorm van een complot. ‘Er werd gewoon gemeld wat er op tafel lag.’ Net zoals De Winter aangeeft in ‘De Zondag’ zou je over een geniale timing en invloed moeten beschikken om Dirk Van Dijck van de voorzittersstoel te wippen en er meteen De Winter op te plaatsen.

De Winter verwoordt het in de bakkerskrant nog net iets plastischer: “Denkt u echt dat ik iemand zó zou flikken om enkele uren op die stoel te zitten? Komaan. Ik was daar niet goed van. Ik beschouw Kris als een politieke kameraad hè.”

We denken dat er over Kris Van Dijck voorlopig voldoende is gezegd. Er is een bal aan het rollen gegaan, het is maar de vraag naar waar hij rollen zal. Maar dat is een zaak die elders moet worden beoordeeld. Jammer genoeg verglijdt, naar goede Vlaamse traditie, ernst meestal naar een stripverhalen-niveau.

Wie wordt geschoren, moet stil zitten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More