Succes van Media Invest Vlaanderen (MIV) blijft bescheiden

Media Invest Vlaanderen NV (MIV) is een joint venture, opgericht op 6 april 2018 door PMV en VRT met de doelstelling het Vlaamse ‘media-ecosysteem’ te ondersteunen, professionaliseren en internationaliseren.


MIV doet dit door het toekennen van (converteerbare) achtergestelde kredieten en kapitaalparticipaties in ondernemingen actief in die mediasector in Vlaanderen en Brussel.

Bedrijven in de mediasector met groeiambities, een uitgebalanceerd team én een goed plan kunnen een beroep doen op MIV. Zowel ondernemingen actief in mediacontent (film- en tv-productiehuizen, gaming studio’s) als in mediatechnologie (platformen en technologieën waar content op getoond en verspreid kan worden) behoren tot de doelgroep van Media Invest Vlaanderen. De joint venture investeert enkel in bedrijven die hun maatschappelijke zetel in Vlaanderen of Brussel hebben.

Een rendabele investeringsportefeuille uitbouwen om de professionalisering en het internationaal potentieel van de Vlaamse mediasector te ondersteunen en versterken: dat is onze missie.

Media Invest Vlaanderen heeft in 2019 zijn eerste 2 investeringen gedaan. Eind 2019 zaten er dus slechts 2 investeringen in de portefeuille van Media Invest Vlaanderen: Cybernetic Walrus en Cyborn. In 2020 kwam THEO Technologies daar bij. 

De geboekte opbrengsten van MIV zijn gekapitaliseerde interesten op de uitstaande leningen. De kosten zijn werkingskosten van de vennootschap (kosten voor communicatie van de joint venture, vergoeding voor het beheer, organisatie van investeringscomités ) en kosten die gemaakt zijn in het kader van deze drie investeringen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More