Succes en verval van Victoria’s secret (video)

Driedelige documentaire op komst over het veelbesproken lingeriemerk.

Victoria’s Secret is een Amerikaans bedrijf in (pikante) dameskleding, lingerie en schoonheidsproducten. In de gloriedagen was het beursgenoteerd, met een verkoop van meer dan 5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 1 miljard dollar (in 2006).

Het merk werd wereldberoemd met haar modeshows waarin supermodels het beste van zichzelf lieten zien. Maar het ging fout. Les Wexner (82), CEO van Victoria’s Secret, moest in 2020 opstappen omdat hij net iets te vaak in opspraak was gekomen. In 2019 stopte het bedrijf ook al met de befaamde modeshow, nadat de kijkcijfers ervan kelderden. Het merk kreeg bovendien kritiek van azijnpissers omdat het vrouwen seksualiseerde en dat niet paste in de huidige maatschappij waarin body positivity en inclusiviteit centraal staan.

Nu komt Filmmaker Matt Tyrnauer – die ook over Valentino al een succesvolle documentaire maakte – met een driedelige documentaire over Victoria’s Secret. Hij gunt ons een blik achter de schermen en laat ons meekijken met de megalomane fantasieën van haar CEO. Wij willen alvast weten wie die Victoria is en wat haar geheimen zijn/waren.

Weet je nog, die shows?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More