Subsidies voor literaire tijdschriften nY, PulpdeLuxe en Kluger Hans in 2021

Literatuur Vlaanderen kent subsidies toe aan de literaire tijdschriften nY, PulpdeLuxe, DW B, Deus ex Machina, Kluger Hans en De Reactor voor het werkingsjaar 2021.

Literatuur Vlaanderen was eerder het Vlaams Fonds voor de Letteren. In september 2019 veranderde de roepnaam van deze organisatie, die wel nog altijd een onderdeel is van Vlaams Fonds voor de Letteren, een Vlaamse Openbare Instelling (VOI).

Voor nY gaat het om 30.000 euro voor het jaar 2021. Het tijdschrift nY is een blad voor literatuur, kritiek en amusement. De naam is de samenvoeging van de beginletters van beide stichtende tijdschriften, freespace nieuwzuid en Yang.

PulpdeLuxe krijgt 8.000 euro voor de publicaties in 2021. PulpdeLuxe is een online beeldverhalen-magazine dat wekelijks nieuwe beeldverhalen en artikels over het beeldverhaal publiceert. Uit de kolkende brij van beeldverhalen plukken ze naar eigen schrijven de grootste wonderen en gooien die met veel bravoure op het net.

Voor DW B gaat het om een bedrag van 37.500 euro. DW B, het literair-culturele tijdschrift Dietsche Warande & Belfort, is na De Gids het oudste literaire tijdschrift uit het Nederlandse taalgebied.

Deus ex Machina krijgt 22.000 euro en Kluger Hans 25.000 euro. Deus ex Machina is een driemaandelijks literair tijdschrift met poëzie, proza, essays, interviews en beeldende kunst. Kluger Hans is een ‘literair boorplatform’ voor opkomend en onbekend talent, in woord én beeld.

De Reactor krijgt 29.750 euro voor 2021. De Reactor wil de kwalitatieve literaire kritiek in ons taalgebied een impuls geven voor een breed publiek van geïnteresseerde lezers die vaak hun gading niet meer vinden in de kolommen van kranten en weekbladen.

De meeste uitgevers van deze literaire tijdschriften kregen eveneens een subsidie voor het voorbije jaar 2020.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More