Subsidie voor uitgesteld festival?

De beslissing is eigenlijk logisch: dit jaar is er geen Wereldfestival in Izegem, maar in principe wel opnieuw in 2023. Het tweejaarlijkse Wereldfestival dat normaal begin deze zomer zou moeten plaatsvinden in Izegem, wordt dus met twee jaar uitgesteld naar 2023. 2022 was geen optie omdat men dan de evenementenhal aan het bouwen zal zijn op de festivalsite.

Jan Jambon, de Vlaamse minister van Cultuur, kende nochtans op 25 januari een subsidie toe aan de vzw die het festival organiseert.  In totaal werd 131.385 euro subsidies toegekend aan 7 internationale amateurkunstenprojecten die in 2021 in Vlaanderen plaatsvinden. De goedgekeurde projecten zijn afgestemd op de coronamaatregelen en waar nodig worden alternatieve (online) initiatieven voorzien. Een subsidie van 20.000 euro is bestemd voor dat Wereldfestival in Izegem.

Volgens de logica zijn er twee mogelijkheden: indien de subsidie werd uitbetaald, zou deze moeten terugbetaald worden. In het geval de subsidie nog niet werd uitgekeerd, is het even logisch om de toelage niet uit te keren.

In Izegem worden – als het festival doorgaat – unieke voorstellingen gebracht waarin talrijke internationale artiesten gepassioneerd dans en muziek brengen.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More