Subsidie voor Franse Centre Pompidou van Vlaamse overheid

In ronde 3 van 2021 van de ‘Tussenkomsten voor een buitenlands publiek presentatiemoment’ uit het Kunstendecreet werden onlangs 8 aanvragen behandeld, waarvan er 5 positief geadviseerd werden. In totaal worden 4 dossiers ondersteund voor een totaal van 9.640 euro.

Opvallende naam in dat lijstje is het Franse CENTRE NATIONAL D’ART ET DE CULTURE GEORGES-POMPIDOU, beter gekend als het Centre Pompidou in Parijs, dat 1.000 euro Vlaamse subsidie kreeg. 

Een tussenkomst voor buitenlandse publieke presentatiemomenten dient als financiële ondersteuning voor een actor in het kunstenveld om deel te nemen aan buitenlandse activiteiten waaraan een presentatiemoment gekoppeld is. Ook de expositie van Vlaamse kunstenaars op internationale kunstbeurzen door promotiegaleries komt in aanmerking voor een tussenkomst.

Niet alleen reis-, verblijf-, verzekerings- en transportkosten, maar ook materiaal- en andere kosten komen in aanmerking voor deze subsidie, zolang deze kosten strikt verbonden zijn aan de presentatie. De kosten voor de creatie van een werk dat in het buitenland getoond wordt, komen niet in aanmerking.

De beslissing en het dossiernummer zijn hier te vinden.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More