Subsidie van 6,38 miljoen euro voor sociale huisvestingsmaatschappijen

De Vlaamse Regering heeft vrijdag een subsidie van 6,38 miljoen euro toegekend aan de Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM) die in 2021 als kredietbemiddelaar optreden bij de toekenning van bijzondere sociale leningen.

Om aan te sluiten bij de geleverde inspanningen in het verleden wordt er voor de verdeling van de subsidie door de Vlaamse regering gekeken naar het uitstaande kapitaal van de bijzondere sociale leningen die via de SHM werden toegekend per 31 december 2020.​

Sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s) zijn lokale woonorganisaties in Vlaanderen die sociale woningen bouwen en daarna verhuren of verkopen. De Vlaams minister van Wonen erkent hen. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) begeleidt, ondersteunt en financiert hen.

Een sociale huisvestingsmaatschappij verhuurt woningen aan mensen met een beperkt inkomen die aan een aantal voorwaarden voldoen. Een sociale huurwoning is een studio, appartement of gezinswoning. Om een sociale woning toegewezen te kunnen krijgen, moet je je inschrijven. Je komt dan op de wachtlijst terecht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More