Stylist van Joachim Coens is boos

Deze ochtend een dringende telefoon gekregen van de stylist van Joachim Coens. De stylist is boos. Erg boos zelfs.

“Heb je dat artikel in Het Nieuwsblad gelezen over Joachim”, vroeg hij. Uiteraard had ik dat stuk gelezen. Er werd gelachen met zijn das en zijn sportjasje tijdens zijn opgemerkte passage bij de VRT.

“Ik ben woedend”, vervolgde de stylist. “Weet je hoeveel tijd ik gestoken heb in het bedenken van deze outfit?” Dat wist ik dan weer niet. “Ik heb er uren aan besteed. Om maar te zwijgen over de vele dagen die ik gestoken heb in het op de kop tikken van die kledingstukken.”

“Ik begrijp het niet”, vervolgde de stylist die nu echt aan het briesen was. “De styliste van Ella (Leyers) en Sihame (El Kaouakibi) mag doen wat ze wil. Ze krijgt alleen maar schouderklopjes en ze mocht zelfs al eens op tv komen. En ik? Ik word uitgelachen.”

De persoonlijke stylist van Joachim vertelde hoe hij dat jasje van de voorzitter gevonden had in een tweedehandswinkel in Antwerpen. De das kwam dan weer uit een nalatenschap van een overleden boer uit Damme. “Ik vind dat vandaag nog steeds een sublieme combinatie. Hoe dat groen van die das afsteekt tegen de herfstkleuren van dat sportjasje en het wit van zijn hemd. De mensen zien de symboliek ook niet. Ze zien een clown in Joachim, maar de mensen moeten wel een beetje openstaan voor vernieuwing.” De stylist onthulde dat hij Joachim zelfs een hoedje wilde aanmeten, maar dat vond de voorzitter dan weer een brug te ver.

Ik probeerde de stylist van de voorzitter van de tsjeven uit te leggen dat Vlamingen op dat vlak behoorlijk behoudsgezind zijn. En dat ze enige vestimentaire vernieuwing wel dulden en zelfs waarderen bij knappe vrouwen zoals Ella of Sihame. Daar maakt het eigenlijk niets uit wat ze dragen. Maar bij een blanke corpulente vijftiger uit West-Vlaanderen past alleen een donker pak.

Dat argument maakte de stylist helemaal uitzinnig. “Dus jij beweert dat corpulente blanke vijftigers er allemaal identiek moeten uitzien? Wacht maar. Volgende keer zal Joachim pas helemaal opvallen. Ik heb al nagedacht over enkele outfits voor de voorzitter en dan zal hij pas echt opvallen.”

Ik probeerde nog te weten te komen hoe Joachim er zou uitzien, maar de stylist wilde niets prijsgeven. We moeten dus nog een beetje geduld hebben…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More