Stuurt de ‘Deltavariant’ onze zomerse reisplannen nog in de war?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Nog tien dagen en het is zo ver. Dan is het 1 juli, en wordt het Europese vaccinatiepaspoort in gebruik genomen. Zal het ervoor zorgen dat we met z’n allen terug vlot door de EU kunnen reizen? Of gooit de Indische – sorry, Delta – variant nog roet in het eten? Bij ons overheerst zowaar voorzichtig optimisme.

Al weken horen we niets dan goed nieuws over de besmettingscijfers. En ook het aantal ziekenhuisopnames daalt in heel Europa.
‘Ideaal!’, zou je kunnen denken. ‘Dat zal wel betekenen dat alles kan terugkeren naar het oude normaal, inclusief reizen in de EU zeker?’

Maar uiteraard is het zo simpel niet.

Toen er voor het eerst sprake was van de vaccins, sprak men over een vaccinatiegraad van meer dan 80 procent bij ouderen en mensen met comorbiditeiten. Dat werd dan 70 tot 80 procent van de héle volwassen bevolking. En ondertussen ben je een idioot als je niet gewillig je 16-jarige zoon of dochter wil laten prikken.
Ook dat zullen we maar voortschrijdend inzicht noemen.

Maar geprikt of niet, plezierreizen binnen de Europese Unie zijn wel terug mogelijk – en dat is een opluchting. 

Begrijp ons niet verkeerd, België heeft best veel mooie plekjes te bieden. Het feit dat Tom Waes een heel seizoen Reizen Waes in eigen land kan draaien bewijst dat. 

Maar toch… Naar het buitenland reizen voelt op één of andere manier toch méér als vakantie. Al was het maar omdat je daar al eens een televisie kan aanzetten zonder met Marc Van Ranst geconfronteerd te worden.

Dus dachten we hier nog eens even een overzicht te geven van wat je de komende maanden te wachten staat als je reist. En misschien nog belangrijker: hoe waarschijnlijk het is dat de nieuwe ‘Delta-variant’ die plannen nog in de war stuurt.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More