Studio 100 wil radio gaan maken

Wakker worden met Samson.

Er zijn nog flinke kruimels te graaien met reclame op de Vlaamse radio. Voor Studio 100 klinkt dat als muziek in de oren. En dus, prakkiseren Gert Verhulst en Hans Bourlon over het opstarten van een eigen radiozender. Het feit dat voor het eerst in 20 jaar de status van Qmusic, Nostalgie en Joe niet langer automatisch als landelijke commerciële radiozender wordt erkend, zal hun fantasie ongetwijfeld hebben geprikkeld.

Europa wil dat er vrij kan worden geconcurreerd. Ook dat klinkt voor de commerciële jongens Gert en Hans wellicht als muziek. Alsof het voor hen op maat is geschreven. Bij de bestaande radiostations is de vreugde wat minder, want de koek wordt (alweer) kleiner.

En dus zijn ze plannen gaan maken. Hans Bourlon bevestigde dat aan ‘De Morgen’, maar wil verder nog niets kwijt over de invulling van een mogelijke Studio 100-zender. We gaan er vanuit dat het in de eerste plaats voor jonge oren zal zijn. Studio 100 probeerde dat al eens met radio Bembem, een project dat gelanceerd werd in 2005, maar na vier jaar alweer stopte door gebrek aan bereik. Dat obstakel is er nu niet meer, en dus ligt de weg naar muzikaal succes helemaal open.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More