Strenge veiligheidsmaatregelen bij openen en sluiten Vlaamse vaccinatiecentra

Aangezien door diverse veiligheidsinstanties zoals Europol gewaarschuwd wordt voor mogelijke risico’s bij het opslaan van de coronavaccins, werd een ‘checklist veiligheid vaccinatiecentra’ gepubliceerd.

De organisatoren vinden in het document de nodige aandachtspunten in verband met de veiligheid van het vaccinatiecentrum. Sommige aandachtspunten zijn wellicht niet van toepassing op alle centra. De checklist moet beschouwd worden als een ‘gebruiksvriendelijke leidraad’.

Interessant is dat aandacht besteed wordt aan de veiligheidsmaatregelen bij het openen en sluiten van de centra. “Wordt er gesloten met z’n tweeën om een overval voorkomen?” De procedure doet denken aan het openen en sluiten van bankkantoren waarbij interne en strenge veiligheidsafspraken gelden.

Het lijkt overdreven, maar aangezien Europol aangeeft dat criminele bendes geïnteresseerd zijn in de waardevolle coronavaccins en zelfs in de lege flacons (die hervuld kunnen worden om nadien opnieuw verkocht te worden op de zwarte markt), zijn deze strenge maatregelen en procedures zeker niet onverstandig. 


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More