“Straks sta ik in de krant”

52 gewonden, waaronder 18 kinderen bij carnavalstoet in Duitsland

Maurice P. (29) de man die in het Duitse Volmarsen met zijn Mercedes de menigte inreed, heeft men nog niet kunnen ondervragen. Men is wel zo goed als zeker dat het niet om een terroristische aanslag gaat. De dader is zelf gewond aan het hoofd en ligt in het ziekenhuis. Er werd ook een tweede man opgepakt omdat die de moordaanslag stond te filmen. Men weet op dit moment nog niet of het om een toeschouwer gaat, of om een medeplichtige.

Maandag, rond 14.45 uur, reed een zilverkleurige Mercedes in op een aantal toeschouwers en carnavalisten. Maurice P. die in het dorp van de aanslag woont, had een aantal versperringen weten te omzeilen en gaf gas bij toen hij inreed op de feestende mensen. Het duurde dertig meter vooraleer het voertuig tot stilstand kwam. Er vielen 52 slachtoffers, waaronder 18 kinderen. 35 van hen liggen nog altijd in het ziekenhuis, sommigen zijn zwaargewond.

De 29-jarige Maurice P. woont samen met zijn grootmoeder in het dorp Volksmarsen dat amper 6.800 inwoners telt. Men kent hem er als een “onopvallende man”. Bij de politie staat hij bekend voor beledigingen, huisvredebreuk en bedreigingen met geweld.

Een buurvrouw zou hem voor de aanslag hebben zien wegrijden, terwijl hij riep: “Straks sta ik in de krant”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More