Straks minimum 80 km per uur op de snelweg?

Te traag is even gevaarlijk als te snel.

De naam zegt het zelf: auto’snel’weg. Een weg waar het de bedoeling is dat men er zich snel kan verplaatsen. In ons land geldt op een snelweg zowel een minimum als een maximum snelheid. Op dit ogenblik mag men maximum 120 kilometer per uur rijden en minimum 70 kilometer per uur. Daar wil men verandering in brengen. Niet zoals in Nederland waar men onder druk van de milieuactivisten een ‘autotraagweg’ wil maken door er de snelheid tot 100 kilometer per uur te verlagen, maar door de minimumsnelheid op te trekken.  

Er ligt een wetsvoorstel op tafel om de minimumsnelheid aan te passen van 70 naar 80 kilometer per uur. Volgens Frank Troosters (Vlaams Belang) zou dat de verkeersveiligheid ten goede komen. Hij wijst erop dat de 70 kilometer per uur gedateerd is. “In vergelijking met vroeger, halen vrachtwagens gemakkelijk 90 kilometer per uur. Als we de maximum en minimum snelheden dichter bij elkaar halen, is dat een verbetering voor de verkeersveiligheid en vermijdt men plotselinge uitwijkmanoeuvres die gevaarlijk situaties veroorzaken”, aldus Troosters.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More