Strafproces tegen bestuursleden moskee wegens financiering terrorisme

Twee bestuursleden van de moskee Al Houda uit Geleen (Nederland) staan terecht voor het financieren van terrorisme. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen ervan dat ze voor 250.000 euro aan geld en goederen naar Syrië hebben gebracht met medewerking van IS en andere terroristische organisaties.

Laarbi A. bracht het geld volgens de Nederlandse media naar Syrië via zijn ‘liefdadigheidsorganisatie’ Babycare. Hij wordt verdacht van financiering van terrorisme en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Volgens justitie kwamen de hulpgoederen bij jihadisten terecht. Ook de voorzitter, bekeerling Stefan Z., staat terecht. Hij is ook verdachte in deze zaak: hij zou gegevens op donateurslijsten hebben vervalst.

Het onderzoek loopt al een tijd. In februari 2017 viel de politie op veertien plekken in Zuid-Limburg binnen. De Al Houda-moskee is volgens de Nederlandse media al langer in beeld als broeinest van radicalisering. Het gebedshuis is deels gefinancierd met Saoedisch geld en daardoor zou de gemeenschap onder invloed van het salafisme zijn geraakt. Moskeegangers die het niet met de koers eens waren, werden volgens De Telegraaf verketterd en bedreigd.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More