Stijlvolle duikhorloge is een ode aan James Bond (foto’s)

Van Dr. No tot Spectre: er zijn altijd enkele constante factoren geweest die James Bond typeren.

Het Britse accent, zijn Martini – shaken, not stirred uiteraard – , de iconische Aston Martin onder zijn kont en een Bond-girl aan zijn zijde met een prachtige kont. Maar wat meestal niet opviel, was dat hij ook steeds een uniek horloge rond zijn pols had. Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig. Allemaal droegen ze in de film een bijzondere horloge, maar met behoorlijk grote verschillen.

Rolex, Breitling, Rolex, Seiko, Tag Heuer… allemaal hebben deze bekende horlogefabrikanten de eer gehad om de film eens te sponsoren. Maar het bekendste en oudste merk is ongetwijfeld Omega. Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van On Her Majesty’s Secret Service, de Bond-film die in 1969 in première ging, brengt Omega nu de Seamaster Diver 300M op de markt.

De horloge staat vol met kleine verwijzingen naar de spion van  de Britse inlichtingendienst MI6. Zo zie je op de de zwarte wijzerplaat van keramiek de memorabele gedraaide loop van het pistool Walter PPK, die we allemaal kennen van de bekende Bond-intro.

Dan is er nog het detail dat de zevende dag van elke maand het getal ‘7’ verschijnt op de wijzerplaat, in het herkenbare 007-lettertype. De Super-LumiNova technologie zorgt ervoor dat ‘s nachts je ook in het donker de tijd kunt lezen, het is dan ook alleen dat de verborgen ’50’ tevoorschijn komt.

Op de zijkant van de kast staat het Limited Edition van dit Bond-horloge nummer op een 18K geelgouden plaat. De wijzers en indexmarkeringen zijn tevens afgewerkt in 18K geelgoud. 

Ook voor de extra’s zou je een licence to kill willen aanvragen. Zo komt de horloge in een zwarte doos met het design van een pistoolloop. Daar zitten ook manchetknopen bij, in de vorm van een kogelpunt.

De Seamaster Diver 300M kost maar liefst 6200 euro en er zijn er in totaal 7007 stuks van gemaakt.

De wereld redden doe je dan ook niet gekleed als een clochard. 

1

Image 1 of 3

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More