Steenrijk worden met cryptomunten: zo doe je dat

341

Je hebt er alleen maar een app voor nodig en een ijzeren wil.

Hoewel dat laatste misschien te betwisten valt. Mobilio is een app die in Oostenrijk ontwikkeld werd om smartphonegebruik in de auto terug te dringen. Automobilisten zouden zich nog teveel laten afleiden door hun smartphone, wat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie één op vier van alle verkeersongelukken veroorzaakt.

De makers van Mobilio bedachten daarom een beloningssysteem. Download de app, schakel hem in tijdens het rijden en kijk er vervolgens niet meer naar om. Daarvoor krijg je dan een aantal ‘Mobilio’ op je digitale rekening gestort. Hoe vaker je de app gebruikt, hoe hoger de virtuele beloning. Die cryptomunten kan je vervolgens inwisselen voor Mobilio Tokens, die je vervolgens kan verhandelen op een digitale marktplaats om er zo bijvoorbeeld korting mee te krijgen op je autoverzekering. De ontwikkelaars zijn nu bezig aan een manier om de cryptomunten inwisselbaar te maken voor echt geld of andere digitale munteenheden.

Sta je dus geregeld uren in de file, heb je nog een autovakantie doorheen Frankrijk gepland of rij je regelmatig naar de zee, vergeet dan zeker Mobilio niet in te schakelen. En daarna te doen alsof je nog nooit een smartphone in je handen hebt gehad, door bijvoorbeeld op de baan te letten.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur