Steeds minder mensen op straat voor het klimaat

Vorig jaar waren ze met 75.000 dit weekend met 2.400.

Tenzij je van Mars komt, weet je ondertussen dat men bezorgd dient te zijn over ons klimaat. Terwijl er in Madrid een klimaattop loopt, besloot de klimaatcoalitie Climate Express om Brussel plat te gaan leggen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om met een menselijke ketting de Brusselse kleine ring in te nemen , maar dat ambitieus plan hebben ze enigszins bijgesteld, wegens niet echt genoeg volk . Dus hielden ze dit weekend gewoon mekaars hand vast in de straten van de hoofdstad.

Waar ze vorig jaar nog met 75.000 waren, werden er dit jaar 2.400 geteld. “75.000 mensen kwamen op straat voor het klimaat. Dit was de grootste klimaatmars ooit. Het is duidelijk: er is een ongelooflijk draagvlak voor een ambitieus klimaatbeleid. Dit is een signaal dat niet meer te negeren valt. We willen van onze politici nooit meer horen dat het niet mogelijk is, dat ze meer tijd nodig hebben. 75.000 Belgen hebben genoeg van beloftes, nu is het tijd voor actie”, zo klonk het vorig jaar. Dit jaar zien we vooral een ludiek gezinsuitstapje naar Brussel. Een schilderij van Breughel dat tot leven komt, een echte boerenmarkt met tractoren op het Koningsplein, salsa dansen op straat, allemaal heel leuk voor de zondagse UIT-krant, maar gaat dat onze politici overtuigen?

Het is een feit dat een Belgisch klimaatplan nodig is, maar of je met 2.400 mensen en wat salsa in destraat de 1,4 miljard Chinezen en de 1,2 miljard Indiërs gaat overtuigen om zich te gedragen, is twijfelachtig.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More