Steeds meer irritatie over ‘meester Frank’ binnen Vivaldiregering

Het is 16 oktober 2020. In het overlegcomité wordt gekibbeld en gebikkeld over de vraag of de horeca al dan niet meespeelt in de verspreiding van het coronavirus.

De minister van Zelfstandigen en KMO’s, David Clarinval (MR), wil de sluiting van cafés en restaurants voorkomen. Diametraal tegen hem zijn premier Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke verenigd. ‘Meester Frank’ zwaait met een studie van het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

De socialistische minister van Volksgezondheid zegt uiteindelijk tegen zijn liberale collega die weigert te buigen voor de argumenten die hij ontwikkelt: “Ik ben een universiteitsprofessor!” David Clarinval antwoordt als door een wesp gestoken: “Ik heb ook een universitair diploma!” De Franstalige liberaal geeft uiteindelijk toe en onderhandelde als compensatie een budget van 500 miljoen euro voor zelfstandigen.

Het is maar een voorbeeld van de wijze waarop de arrogante Vandenbroucke – bijgenaamd ‘Meester Frank’ – overkomt. Vooral het feit dat hij zich beroept op een functie die in deze niet relevant is, zet veel kwaad bloed.

De verwachting is dat de druk op de ketel nog zal toenemen nu versoepelingen steeds meer aan de horizon gloren. Meester Frank zal steeds meer geïsoleerd staan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More