Statbel: mortaliteit in België blijft onder langjarig gemiddelde

Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft de voorlopige sterftecijfers tot en met 21 maart 2021 geüpdatet. Uit die cijfers blijkt dat de mortaliteit in België onder het langjarig gemiddelde blijft.

De grafiek toont respectievelijk het aantal sterfgevallen toegeschreven aan Covid-19, het gemiddelde aantal sterfgevallen per dag tussen 2009 en 2018 en, ten slotte, het totale aantal daadwerkelijk geregistreerde sterfgevallen in België sinds het begin van de coronavirusepidemie.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19 is het aantal dat dagelijks door Sciensano wordt gecommuniceerd. (Meldingen van sterfgevallen kunnen enkele dagen vertraging oplopen). Het totale aantal sterfgevallen wordt door Statbel berekend op basis van het Rijksregister van Natuurlijke Personen. Dit zijn voorlopige cijfers.

Het gemiddelde aantal sterfgevallen per dag is afkomstig uit Demobel, de bevolkingsdatabank van Statbel. Het aantal sterfgevallen per dag van 2009 tot 2020 is beschikbaar in open data tot op het niveau van de arrondissementen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More