Starbucks opende gigantisch koffiepaleis in Milaan (foto’s)

Starbucks-winkels schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Prachtige locaties worden gekozen en voor de inrichting worden vaak bekende designers onder de arm genomen.

In hét koffieland Italië was er nog nergens een Starbucks te vinden. Wellicht omdat de Italiaanse koffie wereldvermaard en geprezen is en je niet zomaar commerciële latté onder de neuzen duwt van Italianen. Neen, dit moest klassevol en in stijl gebeuren. Daarom dat de eerste Italiaanse vestiging meteen een Starbucks Reserve Roastery werd. Enkel in Seattle en Shangai kan je er nog zo’n vestiging vinden.

Het is een operationele koffiebranderij waar je ook kunt proeven. De koffiebranderij is perfect onderhouden en de vers gebrande koffie gaat direct naar de koffiebar. Een tasting van verschillende koffies is een aanrader. Kortom, een mooi uitgevoerde experience center waar alles tot in het kleinste detail klopt. 

Starbucks spendeerde maar liefst 17,2 miljoen euro om een oud gebouw in Milaan volledig op te knappen. Qua locatie kan het alvast niet meer stuk: middenin het centrum van de modestad, vlakbij de wereldberoemde Duomo Santa Maria Nascente

Geen papieren bekers met zeemeerminnen en je naam erop hier, maar wel porseleinen kopjes. Veel Starbucks-klassiekers zoals de frappuccino’s kun je hier niet eens bestellen. Het bedrijf wil in Milaan vooral een luxueuze koffiezaak runnen voor de echte liefhebbers.

Dat is pas straffe koffie!

4

Image 4 of 4

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More