Star Wars-actrice ontslagen vanwege spraakmakende tweet

The Cancel Culture is strong on Twitter.

Dat heeft nu ook The Mandalorian-actrice Gina Carano mogen ervaren. De zeer sexy MMA-vechtster is geen onbekende voor ons. Als ze niet het tepelbeleid test op Instagram, dan stelt ze het geduld van menig BLM-activist wreed op de proef.

Ons Gina is duidelijk niet op haar mondje gevallen, weigert vaak in het gareel te lopen en negeert regels opgedwongen door al de politiek correcte Twitter-gekkies. Zo dreef ze onlangs de spot met al de persoonlijke voornaamwoorden-hype op Twitter. Twitteraars die duidelijk laten blijken in hun bio met welke geslachtsaanduiding ze wensen aangesproken te worden, zoals bijvoorbeeld she/her of they/them.

Tja, met 33 geslachten mogelijk op je paspoort kan je nooit precies genoeg zijn. Gina Carano deed veel opgeheven vingertjes schuimbekken van woede door het volgende in haar bio te plaatsen:

“Boop/bop/beep”… aaah, heerlijke humor. Helaas heeft de laatste post van Cara Dune nu haar een permanente exit uit een galaxy far, far away gekost. Op haar Instagram/Twitter postte ze namelijk volgende foto:

Ze maakte een onfortuinlijke vergelijking. Uitkomen als Republikein in de VS is hetzelfde als de Jodenvervolging tijdens WO II. Een statement die in het verkeerde keelgat schoot, daar de hashtag FireGinaCarano al snel trending werd.

Een boodschap die niet in dovemansoren viel door Disney en LucasFilm. “Gina Carano is niet langer meer tewerkgesteld door Lucasfilm en zal ook niet meer betrokken worden bij toekomstige projecten van ons. Haar sociale media-uitlatingen waar mensen gedenigreerd worden op basis van hun culturele en religieuze identiteit is onacceptabel”, aldus de woordvoerder van LucasFilm.

Tja, dat is balen voor Gina, want ze mocht normaal de hoofdrol gaan spelen in een spin-off van The Mandalorian, getiteld Rangers of the New Republic.

Het spreekwoord zwijgen is goud laat dus weer van zich horen. Alleen jammer dat Disney niet even streng is voor al haar madewerkers en hun onnozele uitlatingen.

Krystina Arielle, presentator van de webserie Star Wars: The High Republic Show, heeft het niet zo op ‘witte mensen’. Dat laat ze ook duidelijk blijken in haar tweets, hier beneden, maar zij mag weer wel haar job behouden van Disney. Of ze ook beloond werd met 50.000 euro en een gloednieuwe keuken, is niet geweten.

Twee maten, twee gewichten…

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More