Stany Crets verkoopt vastgoed om kosten te verminderen

Stany Crets werpt zich de laatste tijd op als verdediger van de cultuursector. Dat is bewonderenswaardig.

Vraag is hoe het met de eigen zaken van de acteur/regisseur gaat. Niet zo goed. De vennootschap van Crets heeft de laatste 2 boekjaren (2018 en 2019) verlies geleden. De wetgever verplicht de eigenaar dan om in de jaarrekening toelichting te geven.

‘De bestuurder (Stany Crets dus) zal de kosten verminderen vanaf inkomstenjaar 2020 door het onroerende goed te verkopen. Bovendien heeft de onderneming nog steeds voldoende reserves om deze tijdelijk situatie te overbruggen en om aan al haar betalingsverplichtingen op korte en lange termijn te voldoen. Er is geen enkele reden om over te gaan tot een waardering in de optiek van discontinuïteit.’

De analyse werd gemaakt voor de coronacrisis. Die zal de situatie in elk geval niet vergemakkelijken. Wat wel klopt is dat de stevige firma van Crets tegen een stootje kan.

En nu we toch over corona bezig zijn: in onderstaande video legt Stany Crets uit waarom de corona-maatregelen allemaal ‘dikke zever’ is.

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More