‘Stan & Ollie’: ode aan de vriendschap

Door dik en dun.

‘Stan & Ollie’ is naast een kritiek op de snel veranderende entertainmentwereld en de nukken van een verwend publiek een ode aan de vriendschap. De Dikke en de Dunne kenden na hun topjaren een tumultueuze carrière, waarbij hun vriendschap en samenwerking danig op de proef werd gesteld.

Het verhaal:

Zestien jaar na hun grootste successen hopen de komieken Oliver Hardy en Stan Laurel nog één keer het grote publiek voor zich te winnen met een grote tour langs de theaters in Engeland en Ierland. Daarnaast werken ze hard aan nog één laatste film. Helaas voor hen blijkt dat het publiek niet meer staat te springen om een show van het komische duo en dus blijven de zalen half leeg.

De tour vergt het uiterste van het duo dat zich langzaam begint te realiseren dat dit wel eens het einde zou kunnen betekenen van hun jarenlange samenwerking. Maar geldt dat ook voor hun vriendschap?

BBC one / 19 februari, om 21:25 – 23:00 : ‘Stan & Ollie’

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More