Stalker achtervolgde vrouw zes jaar lang met geheime gps-tracker

IT-specialist blijkt een gestoorde ‘saucisse’ te zijn.

Niet iedereen beschikt over het vermogen om zichzelf juist in te schatten. Maar bij sommige mensen is het ziekelijk verstoord. Dat blijkt uit het verhaal van een jonge vrouw die van ‘Het Nieuwsbad’ de schuilnaam Sophie krijgt. Zij kreeg af te rekenen met een IT-specialist van 39 uit Grimbergen, wiens zelfbeeld volledig verkeerd zit.

Nadat ze de man op een avond als serveerster – in een café waar ze werkt – professioneel had aangesproken, vroeg hoe het met hem was en wat hij wilde drinken, ging die haar stalken. Zes jaar lang zat hij haar op de hielen. Eindeloos lange berichten op Facebook, brieven, bloemen, telefoneren. Ondanks het feit dat ze hem had duidelijk gemaakt dat de interesse niet wederzijds was en dat hij ermee moest ophouden, bleef de man haar achtervolgen.

Twee keer werd hij ondervraagd door de politie, maar hij bleef overal ‘toevallig’ opduiken waar ook zij ‘toevallig’ was. Te pas en te onpas. Als ze op een festival aan de kust met haar vriendinnen was, bijvoorbeeld. Of als ze bij haar familie op bezoek ging, die intussen naar een andere provincie was verhuisd. Het werd duidelijk dat hij haar doelbewust achtervolgde en op de hoogte was, waar zich bevond.

Het mysterie werd opgehelderd toen bij de autokeuring een gps-tracker werd ontdekt. “Ik ben daarmee naar de politie gestapt. Ondertussen volgde hij mij dus al zes jaar. Het absurde is dat hij zelf naar de politie is gestapt omdat hij mij ervan beschuldigde dat ik zijn gps-tracker had afgenomen.” In de volksmond heet dat ‘zo zot als Leuven foor’. Hij verswisselde in die jaren zelfs geregeld de batterijen.

Het parket besliste uiteindelijk om hem te vervolgen voor stalking. De zaak kwam vorige maand voor de correctionele rechtbank in Brussel. De aanklager eiste vijftien maanden celstraf voor de IT-specialist, eventueel met uitstel onder strenge voorwaarden. Hij zelf laat – bij monde van zijn advocaat weten – dat hij nooit kwade bedoelingen had.

Het zet de discussie rond stalking scherper. Zonder tracker zou er zelfs helemaal geen zaak zijn geweest. Sophie ging 10 keer naar de politie en die deden zo goed als niets. Privacy? De privacy van de een eindigt waar die van de ander begint

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More