Stadsbestuur Parijs vraagt om een complete lockdown

“Het einde van de halfslachtige maatregelen.”

Het is bekend dat Waalse politici gevoelig zijn voor de ideeën van de zuiderbuur die dezelfde taal spreekt. Vanuit la douce France komen echter geen al te beste berichten. Vooral Parijs en de Côte d’Azur doen het slecht. Dagelijks zijn er tussen de 25.000 en 30.000 nieuwe besmettingen. Het aantal doden ligt rond de 300.

Een lichte vorm van paniek overmant de Franse overheid en daarom komt Parijs met een voorstel. Burgemeester Emmanuel Grégoire komt met een sluw plan. Verpakt als een maatregel om cafés en restaurants weer te kunnen openen, stelt hij voor om in de Franse hoofdstad drie weken lang een complete lockdown in te stellen. Daarna zou het normale leven dan weer op gang kunnen komen. “Dan kunnen cafés, restaurants en musea weer open”, zei de burgemeester donderdagavond op de Franse radio.

Volgens Grégoire neemt de regering nu “halfslachtige maatregelen”. In heel Frankrijk geldt een avondklok. In bepaalde gebieden geldt vanaf zaterdag ook een ‘weekend lockdown’. Mensen mogen dan twee dagen de straat niet op en alle winkels worden gesloten.

Parijs gaat het voorstel dit weekend bespreken met de lokale gezondheidsautoriteiten en de politie. Daarna wordt het aan de regering voorgelegd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More