Stad Brussel zet boekhoudkundige fout pas na 4 jaar recht

Het is al vaker gesteld: indien bedrijven bestuurd zouden worden als overheidsdiensten, zouden deze het niet al te lang volhouden. Een mooie illustratie hiervan zagen we maandag op de gemeenteraad van de stad Brussel passeren.

Op die Brusselse gemeenteraad van eind januari werd beslist om het saldo van een subsidie van 2016 (!) voor een bedrag van 14.879,34 euro door te storten aan het OCMW van de stad Brussel.

Dat het om een saldo van een subsidie uit 2016 gaat, komt doordat deze uitbetaling helemaal fout liep. De stad Brussel kreeg oorspronkelijk een subsidie van zowat 150.000 euro voor daklozen, migranten en Roma. Een deel van die subsidie moest vervolgens doorgestort worden naar het OCMW van Brussel.

Door een fout werd dat bedrag verkeerdelijk op nul gezet waardoor het OCMW dat bedrag niet ontving. De fout werd pas veel later ontdekt na een controle en werd dus pas deze week na jaren rechtgezet. De fout doet ook vragen rijzen over de betrouwbaarheid van de boekhouding van de stad Brussel en het OCMW van de stad voor de voorbije jaren.

Het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel bestaat uit 11 leden en de voorzitter van het OCMW. De huidige burgemeester Close is net als de vorige van PS-signatuur.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More