Staatsveiligheid waarschuwt voor extreem-linkse aanslagen

“De tijd is rijp om aan te vallen.”

Het Belgische antiterreurorgaan OCAD trekt aan de alarmbel. Extremisten willen de coronacrisis benutten om met aanslagen nog meer chaos te veroorzaken. Op 8 april 2020 lanceerde de linkse anarchistische website Indymedia Bruxsel de oproep om van de uitbraak van COVID-19 gebruik te maken om geweld te plegen tegen politie, penitentiaire beambten en tegen de telecominfrastructuur om de maatschappij maximale schade toe te brengen. Indymedia noemt zichzelf een actiemedium van antikapitalisten. Voor Indymedia brengen individuen, onbetaald, verslag uit over sociale beweging en actie. Het hoeven geen professionele journalisten te zijn, al is dat ook geen bezwaar. ‘Don’t hate the media, be the media’ (haat de media niet, wees de media), is hun motto. Volgens Indymedia is het nu het ideale moment om het kapitalisme op de knieën te krijgen met geweld omdat de ordediensten geconcentreerd zijn op andere zaken.

De tijd is rijp om aan te vallen. Onze tegenstanders zijn bezig met andere dingen. De ordemachten waren nooit zo overwerkt en aanwezig in de openbare ruimte, met voertuigen, drones of te voet. Wat zou er gebeuren moesten we hen in hun bolwerken bedreigen met doodsboodschappen? Wat zou er gebeuren als we ze aanvallen met stenen, vuurwerk en molotovcocktails? Midden in de nacht terwijl ze slapen, of tijdens hun patrouilles.”

De OCAD neemt de dreiging ernstig en rapporteerde de staatsveiligheid. Het federaal parket – bevoegd voor terrorisme – onderzoekt de zaak.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More