Staatsveiligheid krijgt er dit jaar netto 20 mensen bij

Minister Van Quickenborne is bevoegd voor de Staatsveiligheid (VSSE). Voor dit jaar komen er 100 extra mensen bij. Doordat medewerkers van de VSSE op pensioen gaan, de dienst verlaten en er maar een beperkte omkadering is, gaat het netto om zowat 20 voltijdse equivalenten (VTE). Voor 2022 zit er wel meer in volgens de minister.

Van Quickenborne in de Commissie: “Zoals u weet, moet een organisatie niet alleen capaciteit hebben voor rekrutering, maar ook voor onboarding en een grondige training. En dan moet er ook nog fysieke plaats zijn.” 

Er zijn honderd nieuwe medewerkers, inspecteurs, analisten, ICT-profielen en vele andere gepland voor dit jaar 2021. Gezien de beperkte capaciteit en rekening houdend met geplande natuurlijke vertrekken en loopbaanveranderingen, zal de fulltime equivalente bonus extra ongeveer 20 zijn vergeleken met 2020. Het doel is wel om nog beter te doen voor 2022.

Er wordt volgens de minister ook geïnvesteerd in ICT. Bovendien is er een project opgenomen in de regering om de oprichting van een statuut te bereiken dat uniek is onder het burgerpersoneel van de militaire inlichtingendienst ADIV, het OCAM-personeel en de VSSE dat zou ook moeten toelaten een pool te maken om het selectieproces te bevorderen en het veranderen van dienst volgens de behoeften van het moment te vergemakkelijken.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More