Staatssecretaris Mahdi draait rollen om in kamercommissie

Het is de gewoonte dat parlementsleden vragen stellen in de kamercommissie aan premier, minister of staatssecretaris, maar gisteren draaide staatssecretaris Sammy Mahdi de rollen om.

Mahdi: “Ik wil echter een vraag terugstellen. Ik heb toevallig het krantje van Vlaams Belang van afgelopen maand gelezen. Daarin staat zowaar een artikel over mij, met als titel Sammy Mahdi verspreidt fake news. Het ging over de imam (van de Yesil Camiimoskee, de zogenaamde Groene Moskee in Houthalen-Helchteren).”

“Er werd gezegd: ‘De heer Mahdi heeft een bevel gegeven om het grondgebied te verlaten, maar die man (de imam, red.) is niet vertrokken, terwijl Mahdi insinueert van wel.’ Er stond in dat artikel dat het Vlaams Belang het belangrijk vindt om de strijd aan te gaan tegen fake news.”

“Ik vind dat mooi. Ik vind het lovenswaardig dat een partij de strijd tegen fake news wil aangaan. U zult in mij altijd een partner vinden. Maar krijg ik in het volgende nummer van het krantje, dat ik wellicht ook zal opvragen, opnieuw plaats, zodat wij de strijd tegen fake news verder kunnen opvoeren en de duidelijke informatie kunnen meegeven die burgers terecht horen te krijgen?”

In dat artikel zou kunnen staan dat de imam ondertussen wel degelijk het land werd uitgezet. Dat verkondigde Mahdi gisteren. 

Volgens zijn collega Van Quickenborne zijn er wel nog diverse haatpropagandisten actief in België. Er is dus nog werk aan de winkel.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More