Springende knaap bijna gespietst door trampolineveer (foto)

De zomer is weer bijna achter de rug en dat betekent dat de tuintrampolines weer een tijdje als decoratie mogen functioneren.

Maar dolle zomerpret op de tuintrampoline, het is niet altijd zo onschuldig als het lijkt. In elke handleiding van een trampoline, vind je wel volgende waarschuwing terug: “Controleer de trampoline steeds voordat u gaat springen. Vervang beschadigde, versleten, of niet aanwezige onderdelen. Doe geen poging om beschadigde veren zelf te repareren, vervang ze met de originele veren.”.

De ouders van de twaalfjarige Jamie Quinlan uit het Britse Lincolnshire zullen deze verwittiging voortaan grondig ter harte nemen. Hun zoontje speelde onlangs op de trampoline van zijn vriend, toen een metalen veer lossprong met een snelheid van 70 km / u. De veer scheurde het T-shirt van de jongen en bleef steken in zijn rug, slechts een paar centimeter verwijderd van zijn ruggengraat.

Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance, waar de chirurgen de veer konden verwijderen en een diep gat van maar liefst twee centimeter moesten dichten. De 12-jarige zei dat hij opgelucht was en dat het veel erger had kunnen aflopen.

Jamie’s ouders besloten om over dit incident te praten en onderstaande foto te delen, in de hoop andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van trampolines.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More