Spot eens een druppel water in ’s werelds drukst bezochte zwembad (video)

Het zijn nu gouden tijden voor de uitbaters van openbare zwembaden in Vlaanderen. Maar als jij van het type bent dat graag een fris plonsje neemt zonder al teveel gestoord te worden, dan kan je best niet naar dit zwembad gaan.

Maak kennis het Chinees openbaar zwembad Dead Sea in de stad Daying County. Een subtropisch golfslagzwembad van drie hectare groot dat normaal gezien een capaciteit aankan van 10.000 waterliefhebbers. We zeggen normaal gezien, want tijdens de hittegolven in China proberen soms maar liefst 15.000 bezoekers een stekje in het zwembad te bemachtigen.

Als je weet dat het bewezen is dat één op de vijf volwassenen plast in een openbaar zwembad, dan vraagt een mens zich af hoeveel van deze Chinezen zich letterlijk en figuurlijk laten bezeiken. Ook gebruiken veel bezoekers een rubberen zwemband om hun persoonlijke ruimte af te bakenen, waardoor alle hoop op duiken of een sprintje trekken  verloren gaat. 

De Dead Sea maakt gebruik van rijke zout mineralen en heeft een zoutgehalte van 22%, waardoor iedereen blijft drijven. Elke zomer lokt het zwembad meer dan een miljoen bezoekers.

Als er een hel bestaat voor stoute badmeesters, hebben wij ze gevonden.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More