Sportjournalist wordt overvallen tijdens live-uitzending (video)

Wie herinnert zich nog de blik van Dany Verstraeten, toen Tom Van Grieken opeens een leeg busje pepperspray bovenhaalde tijdens een live nieuwsuitzending?

Je hebt geen ooglidcorrectie nodig om te beseffen dat de onderbroek van arme Dany alle kleuren van de regenboog kreeg. Als het een troost mag zijn, Dany, het kan nog erger. Vraag maar aan de sportverslaggever Diego Ordinola van DirectTV Sports uit Ecuador.

Hij stond braafjes een voetbalwedstrijd te verslaan buiten het stadium van Guayaquil, toen opeens een gemaskerde kerel opdook voor een ‘diepte-interview’. Starend in de loop van het pistool kon Ordinola niets anders doen dan vragen aan de cameraman, om zijn smartphone te overhandigen aan de bandiet.

Ordinola deelde zelf deze beelden op zijn Twitter met de boodschap : “We kunnen zelfs overdag niet meer op ons gemak werken in dit land.” Sindsdien hebben zijn volgers geprobeerd de aanvaller te identificeren aan de hand van het kenteken van de motorfiets die voor de vlucht werd gebruikt, maar tot zover zonder resultaat.

Ecuador was lange tijd een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. De criminaliteit is echter de laatste jaren toegenomen. In sommige provincies zwaaien criminelen de plak en viert drugssmokkel hoogtij. Gewapende overvallen zijn er aan de orde van de dag.

Dus vertel nog eens Dany… hoeveel angst boezemde die pepperspray jou in?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More