“Sport is geen prioriteit in onze samenleving”

Franse minister van Sport ontneemt de droom van vele fans.

De corona-pandemie leert ons wat belangrijk is en wat niet. Na enkele weken in afzondering komen we erachter dat wat het meest van al missen ‘de anderen’ zijn: menselijk contact dus. Wie had ooit gedacht dat kinderen de school zouden missen. Wie had ooit gedacht dat we met onze buren aan de praat zouden gaan. Wie had ooit gedacht dat we weer oog kregen voor de appelboom die in bloei staat daar aan het einde van de straat waarvan we niet wisten dat daar appelbomen stonden.

En dan is er de sport en haar verwende vedetten. Missen we dat echt? We weten het niet. Ja en nee.

Competities worden ingekort, afgelast en verschoven. Komt er nu een Tour de France eind augustus en een Rolland Garros eind september? De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu komt alvast met slecht nieuws. Een concreet antwoord heeft ze niet, maar aan Eurosport verklaarde ze dat het helemaal niet zeker is dat de Tour en Garros zullen kunnen doorgaan. “Wanneer Frankrijk uit de lockdown gaat, zal sport geen prioriteit zijn” , aldus de minister. “ Zolang er geen vaccin is, zullen er geen evenementen met publiek zijn.”

Dat is harde, maar duidelijke taal. Zij voegde eraan toe dat dat niet het einde van de wereld zal betekenen. “Het zal waarschijnlijk het einde lijken voor veel zaken die rekenen op inkomsten uit de Tour of andere sportmanifestaties. Ze gaan een jaar moeten overslaan en zich moeten heroriënteren.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More