Speel zelf Top Gun met deze gigantische bestuurbare straaljager (video)

300

In 2020 keren we weer terug naar de Danger Zone in de lang verwachte Top Gun-sequel.

Niet in de slaapkamer van je schoonmoeder, maar samen met Tom Cruise in de cockpit van een  F/A-18 Super Hornet. Een flinke upgrade van de F-14 Tomcat waarmee hij halsbrekende stunten uithaalde in 1986. De inschrijvingen in de Navy en voor gevechtspiloot stegen tijdens de jaren 80 dankzij de film maar liefst met 500%.

Maar niet iedereen is een geboren piloot, soms blijf je liever in bewondering staren naar deze machtige toestellen, veilig met beide voetjes op de grond. Dat wil niet zeggen dat je nooit een straaljager kunt besturen. Neem nu bijvoorbeeld hobbyist Kurt Tötsch.

Het bouwen van schaalmodellen lijkt misschien wat tijdverdrijf voor nerds, maar Kurt Tötsch bewijst het tegendeel met zijn MIBO A-10 Thunderbolt II. Het gevaarte heeft een spanwijdte van 3 meter, het chassis weegt 24,9 kilo en het oorlogsbeest heeft twee turbines van 18 kilo per stuk.

Het geluid dat het ding produceert is nauwelijks te onderscheiden van the real thing. Met een schaal van 1 op 56 is hij dan ook verantwoordelijk voor een van de meest indrukwekkende bestuurbare straaljagers ter wereld.

Of je er de neiging door krijgt om een homo-erotische volleyballscène uit te spelen, is niet geweten.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur