Speel Mario Kart in het echt dankzij Virtual Reality-racebaan (video)

Racen vanuit de luie zetel met een controller in je hand kan je nooit vergelijken met het echte werk.

Meer en meer games gaan het stereoscopische beeld ondersteunen om de speler zo echt een gevoel van onderdompeling te geven: alsof je helemaal in het spel zit. Maar bij deze racebaan is het gevoel dat je aan het karten bent levensecht, wat je zit ook daadwerkelijk in een kart. Het enige verschil is dat er wat digitale extra’s zijn toegevoegd aan je racetraject. In 2019 opent in Californië een nieuw type kartbaan waarop racers gebruikmaken van virtual reality om extra elementen toe te voegen aan hun sessies. 

De vergelijking met Mario Karts dringt zich direct op, en dat is gedeeltelijk terecht. Zeker als de game echt losgaat: ook hier kunnen er onderweg verschillende items worden verzameld waarmee het de tegenstander lastig kan worden gemaakt. Zo kan je tijdens het racen power ups verzamelen, die je kart (en hartslag) sneller doen gaan.

De volledige baan is uitgerust met sensoren die constant de positie van jou en je tegenstanders registreren en doorsturen naar de VR-bril. Maar opgepast, elke crash is wel degelijk voelbaar en geen enkele virtuele pleister die hier iets aan kan doen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More