Speciaal voor de pittige liefhebber: ijsje met mosterdsmaak (video)

25

French’s Classic Yellow Mustard is America’s meest bekende mosterd, vooral vanwege de speciale smaak. 

In elk Amerikaans football- of baseballstadion brengt de mosterd hot dogs, burgers en sandwiches op smaak net zoals de Yankees het graag willen. Je kan dus heel veel doen met mosterd. De tong tintelt en prikt, de bovenlip brandt een beetje, neusgaten trekken open door alleen al te denken aan het gele goedje.

Daarom dat ijs maken van mosterd de nodige wenkbrauwen doet fronsen. Want eens likken aan een ijsje zorgt net voor de omgekeerde sensaties. En toch, ter ere van National Mustard Day, die onlangs is gepasseerd, hebben French’s en Coolhaus Ice Cream de handen in elkaar geslagen om dit pittig schepsel tot leven te brengen.

Het mosterd-ijs blijft maar voor een beperkte tijd beschikbaar en dat vooral in de regio New York.  Maar omdat de jongens en meisjes van de bekende mosterdfabrikant niet van de kwaadste zijn, hebben ze beslist het recept online te gooien in een instructievideo.

Je weet dus wat maken als je je gasten eens echt wilt verrassen tijdens het dessert. Het gezegde ‘dat is mosterd na de maaltijd’ krijgt zo weer een heel andere betekenis.

REACTIES