Spanje sluit 55 stranden

Virologen: “Ga niet op reis.”

De eerste uittocht van Belgische toeristen is nog maar net ingezet, of daar komen de eerste alarmerende berichten. Ons land aarzelt, verschuilt zich achter een niet-aangepaste wet en komt niet verder dan wat ‘adviezen’. Na zes maanden coronacrisis blijkt dat we niet beschikken over een draaiboek dat aangeeft hoe we moeten omgaan met Belgen die zich in een besmettingshaard bevinden of daar naartoe gaan.

In verschillende Europese regio’s zijn nieuwe lockdownmaatregelen ingevoerd na opflakkeringen van het coronavirus. Het Belgische excuus is dat die gebieden geen de toeristische gebieden zijn. Was dat destijds niet net hetzelfde met de besmette skiërs uit Italië? De epidemie woedde toen ook ver van hun hotelbed. “Het enige voordeel dat we hebben in vergelijking met het krokusverlof is dat we nu weten dat er haarden zijn in bepaalde Europese gebieden”, zegt Marc Van Ranst. Wat schieten we daar mee op? De Vlaamse overheid vroeg gisteren aan de Risk Management Group (RMG) of het mogelijk was om terugkerende reizigers als hoogrisicocontacten te beschouwen, maar daar zijn nog geen conclusies van binnen.

In Spanje lijkt het van kwaad naar erger te gaan. Een zorgeloze vakantie zoals vroeger, zit er voor velen niet meteen in. De corona-reglementitis heeft zich meester gemaakt van het Iberische schiereiland en je staat en gaat niet meer waar je wilt.

Aan de Costa del Sol zijn afgelopen weekend zo’n 55 stranden gesloten voor badgasten. Door de grote drukte kon de anderhalve meter afstand niet meer worden gewaarborgd. Vooral rond Malaga gingen veel stranden op slot. De strandgangers mochten hun handdoek pakken en vertrekken.

Het zou kunnen dat men het systeem van Benidorm overal in Spanje zal gaan toepassen. Daar zijn de twee grootste stranden in stukken van vier vierkante meter verdeeld, wie wil zonnen en plonsen, moet reserveren.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More