Space Jam 2: Stinkdier mag niet, maar verkrachters wel

Het is nog enkele maanden wachten op ‘Space Jam: A New Legacy’, maar deze film voor kinderen heeft ondertussen al flink voor wat commotie gezorgd onder het volwassen publiek.

Het begon allemaal met drie Looney Tunes-figuurtjes die blijkbaar helemaal niet meer van deze tijd zijn (LEES HIER). Lola Bunny, Pepé Le Pew en Speedy Gonzales. Alle drie werden ze geofferd op het altaar der politieke correctheid.

Maar als regisseur Malcolm D. Lee dacht dat hiermee de geanimeerde kous af was, dan heeft hij zich wreed vergist. Want als je eenmaal een druppel bloed laat vallen in deze social justice warrior-oceaan, dan vliegen de woke-gekkies er als bloeddorstige haaien op af.

Een stinkdier met een Frans accent met opdringerige charmes werd uit de film geknipt, maar de Droogs krijgen een cameo. Voor zij die er nog niet waren rond 1971: de Droogs zijn afkomstig uit de film A Clockwork Orange. Onder leiding van Malcolm McDowell ware het ultragewelddadige straatcriminelen en verkrachters die geweld plegen puur voor de lol. 

Naast ontelbare easter eggs en andere iconische filmpersonages duiken zij ook op in de laatste trailer van de Space Jam-sequel.

Hypocriet, aldus Twitter. Verkrachters van vlees en bloed verschijnen wel in de film en een naïef stinkdier niet?

Arm Hollywood, bij de minste scheet die ze laten, is er wel telkens iemand gekwetst. En dat belooft niet veel goeds voor de filmfan die houdt van prenten met een hoekje af.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More