Spaanse politie rolt terroristische cel in Granada op

In de vroege uurtjes van dinsdag 27 april pakten agenten van de Spaanse nationale politie (Policia Nacional) – met de steun van Europol – alle leden van een terroristische cel in de stad Granada op. In totaal werden drie personen gearresteerd op verdenking van het aanmoedigen van terroristische aanslagen tegen Frankrijk.

Nadat het Franse tijdschrift Charlie Hebdo in september vorig jaar karikaturen van de profeet Mohammed opnieuw had gepubliceerd, plaatsten de arrestanten talloze video’s op hun sociale media-accounts met de dreiging om gewelddadige acties uit te voeren tegen Frankrijk, zijn burgers en belangen in het buitenland om de genoemde publicatie te wreken.

De Spaanse nationale politie gebruikte specialisten om de personen achter deze sociale mediaprofielen te identificeren met in totaal bijna 19.000 volgers. De ernst van deze bedreigingen, samen met de sociale media van de verdachten, vormden een ernstig veiligheidsprobleem.

Europol heeft een van zijn deskundigen ingezet om de Spaanse autoriteiten tijdens de actiedag bij te staan. Het bewijsmateriaal dat tijdens de huiszoekingen is verzameld, zal nu door Europol worden geanalyseerd om mogelijke verbanden met lopende onderzoeken te identificeren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More