Spaanse lerares (43) overleden na prik met coronavaccin AstraZeneca

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid zei woensdag dat het nu drie ernstige bloedstollingsincidenten onderzoekt, waaronder één dode, die mogelijk verband houden met het AstraZeneca-vaccin.

Spanje heeft het toedienen van het vaccin maandag tijdelijk onderbroken toen er meer meldingen van een specifiek type trombose naar voren kwamen.

In het weekend hadden Spaanse functionarissen één geval van trombose ontdekt na het vaccin, dat werd gekenmerkt door lage bloedplaatjes – een patroon waarvan Europese functionarissen vermoeden dat het een zeldzame bijwerking kan zijn.

Woensdag zei het ministerie dat er nog twee soortgelijke gevallen aan het licht kwamen in Spanje, waarvan er één eindigde in de dood van een lerares op dinsdag.

Lokale media hebben de lerares geïdentificeerd als een 43-jarige moeder van twee kinderen zonder bekende reeds bestaande gezondheidsproblemen.

Ze was begin maart gevaccineerd en kort daarna ging ze naar de artsen en kloeg over hoofdpijn, maar artsen zeiden dat het een typische bijwerking van het vaccin was en stuurden haar naar huis. Dagen later keerde ze terug naar het ziekenhuis, waar artsen een ernstige hersenbloeding ontdekten die tot haar dood leidde, zeggen lokale media.

Het geval doet denken aan de situatie in Duitsland waarover we hier al hebben bericht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More