Spaanse leerkrachten gaan in een rokje voor de klas staan

Moet kunnen, maar vind je ‘t echt mooi?

We moeten allemaal gelijk zijn. Geslachten zijn des duivels, weg met ‘hij’ en ‘zij’, ‘het’ is beter. Een onderwerp waarmee je meteen op zere tenen trapt, als je mening afwijkt van… Ja, waarvan? Want daar houdt de gelijkheid dus op. Ben je het eens, dan hoor je erbij, vind je het maar niks, dan zit je bij de foute kant van de maatschappij. Voor alle duidelijkheid, wij vinden dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen mag zijn wie hij/wil dat ie is, zwart, geel, blauw, wit, man, vrouw, holebi en alle variaties op het thema. De vraag is of we het ‘anders zijn’ moeten promoten. Oei, ‘anders’? Wat noemen wij – hoe durven jullie – ‘anders’?

Nou, voor de gemakkelijkheid spiegelen we ons even gewoon aan de natuur, waar geprogrammeerd is dat een mannetje een vrouwtje zoekt, vervolgens alle moeite van de wereld moet doen om haar te benaderen – want zij doet alle moeite van de wereld om moeilijk te doen – en haar vervolgens te bevruchten. Je weet wel, om de soort voor te zetten. De standaardprocedure dus. Je ziet in de natuur zelden een neushoorn die zich een giraf waant, of een aap die zich kleedt in vissenschubben. De mens is als diersoort uiteraard complexer en durft al eens worstelen met zijn menselijkheid. Mag. Oftewel, je kan en mag anders zijn. Net zoals wij een andere mening mogen hebben, zeg maar. Toch kan anders zijn, mensen doen schrikken en verkiezen velen vaak om gewoon ‘gewoon ‘ te doen. Logisch.

Op dit moment woedt er in ons land een discussie rond de kledingstijl van meisjes. In Spanje zijn ze daarin al een stadium verder.

Sinds enkele maanden is daar een campagne aan de gang voor meer diversiteit binnen de schoolmuren. Toen een leerling van school gestuurd werd omdat hij een jurk droeg, besloot een leraar met een jurk voor de klas te gaan staan. Dat was het begin van een landelijke campagne waarbij leraars het mooiste van zichzelf lieten zien en – bijvoorbeeld – met een kort rokje de vierkantswortel probeerden uit te leggen.

Het begon allemaal met een jongen van vijftien, Mikel Gómez. Die kreeg in oktober het ‘vriendelijke advies’ om een psycholoog op te zoeken, omdat hij een rok had gedragen. In een TikTok-video maakte de jongeman duidelijk dat de kledingkeuze hem niet definieert als persoon. “Iedereen denkt nu dat ik homoseksueel ben, maar zelfs dat klopt niet. Met mijn actie wilde ik enkel maar feministen en transgender personen een duwtje in de rug geven”, klinkt het. We gingen even kijken op zijn TikTok en inderdaad, we stelden vast de jongen niet homoseksueel is en tegelijk dat Sinterklaas echt bestaat !

@mikelgmz@eriksik ❤️##parati♬ Addison follow me. Now. – Hi

Het was het begin van een ‘beweging’. De rokrevolutie?

Moet kunnen. Maar eerlijk, vind je het mooi?

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More