Sp.a-gemeenteraadslid uit Olen staat terecht omdat hij 14-jarig meisje om naaktfoto’s vraagt

Ik sta geil en kan je hulp wel gebruiken.”

Een 35-jarige J.J.,een ijshockeyfan uit Olen die voor sp.a in de gemeenteraad zit, moest zich voor de correctionele rechtbank in Mechelen verantwoorden voor sexting met een minderjarig meisje. De man zou jarenlang naaktfoto’s aan haar hebben gevraagd en er zelf ook naar hebben gestuurd met schunnige opmerkingen zoals ‘Ik sta geil en kan je hulp wel gebruiken’.

De eerste feiten dateren van toen het meisje amper 14 jaar oud was. Het slachtoffer stemde in met de feiten omdat ze schrik had van de beklaagde. Ze wist dat hij goede contacten had met politiemensen en vreesde dat die hem zouden beschermen. Hij kende het meisje via de ijshockeyploeg waarvan ze beiden supporter waren. Het begon met een normale chat via Messenger, maar Joeri J. zou vrij snel naar ‘speciale’ fotootjes hebben gevraagd die uiteindelijk via Snapchat werden verstuurd.

“Hij vroeg al heel snel erotische foto’s zoals van haar borsten en volgens het slachtoffer ook van haar schaamstreek”, aldus openbaar aanklager Ken Van hoogenbemt. Die eiste 37 maanden cel, al dan niet met probatie-uitstel. J.J zelf vraagt om probatie-opschorting omdat het ‘slechts’ om texting zou gaan en niet om aanranding. Maar daar kon het Openbaar Ministerie zich niet in vinden:“Het is aanranding, of er nu echte aanrakingen zijn of niet. Bovendien was het meisje nog geen 16 toen alles begon. Een opschorting is volgens ons een te milde straf.”

Uitspraak op 15 april.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More