Sommigen zouden toch beter een ander beroep kiezen

Leraar Gilles mocht van de VRT foeteren op zijn leerlingen in Iedereen beroemd. Aan de Klaagmuur had hij kritiek op letterlijk alles wat zijn leerlingen doen. 

“Ze ademen. Dat stoort me”, vertelde Gilles. “En mijn leerlingen weten hoe laat het is. Daar kan ik niet tegen.”

Leraar Gilles had op alle aspecten van zijn leerlingen wel iets te zeggen. “Ze schrijven met een balpen en dat maakt lawaai. Kun je je voorstellen hoe dat klinkt in een klas als ze allemaal aan het schrijven zijn? Horendol word ik ervan.” Leraar Gilles houdt er ook niet van als de leerlingen drinken. Hij heeft liever dat ze uitgedroogd thuiskomen of een infuus moeten krijgen in het ziekenhuis.

En dan die wijsneuzen die de klok kunnen lezen. Ook dat vindt leraar Gilles niet leuk. “Ik weet ook wel hoe laat het is.” Een leerling die hem een paar euro vroeg voor een broodje. “Ik ben geen bank”, is zijn stelling. En dan zijn grootste frustratie: leerlingen die hun hand opsteken als ze het antwoord weten. “Dat is het ergste. Daarmee tonen ze dat ze beter zijn dan de anderen en dat mag niet.” 

En dan die leerlingen die ‘klaar’ roepen als ze… klaar zijn met een taak. Ook dat mag niet. Leraar Gilles droomt ervan om les te mogen voor een lege klas. “Die stilte, dat is heerlijk.”

Volgende week heeft de VRT een leerling uitgenodigd om aan de Klaagmuur te staan met zijn frustratie over leraar Gilles… 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More