Sommige winkels sluiten liever dan op afspraak te werken

Een zonnige namiddag en dan is het normaal gezien over de koppen lopen in de winkelstraat van Waterloo. Deze middag was er amper iemand. In de winkelcentra zoals Passage Wellington waren de meeste kledingzaken zelfs gewoon gesloten. Sommige winkels doen enkel op woensdag en zaterdag open, andere op vrijdag en zaterdag en sommige blijven gewoon dicht.

De enkele niet-essentiële winkels (te tellen op 1 hand) die wel open waren, hebben vandaag amper een klant gezien. Een verkoopster vertelde ons dat ze vandaag niets verkocht heeft. De enige zaak die iets te doen had was de ijswinkel. Er stond een lange rij mensen. Merkwaardig: concurrent Zizi (volgens sommigen het beste ijs) in het centrum was dan weer wel gesloten. Anderzijds: zo merkwaardig is dat niet. Zizi moet het hebben van passanten, en als die er niet zijn, kun je beter sluiten.

Aan het bioscoopcomplex hing nog een poster van oktober 2020. Daarna ging ook de bioscoop dicht. Het was een vreemde ervaring, zeker voor ons, maar voor de handelaars moet het nog vreemder zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More