“Sommige ‘topdokters’ zouden ze beter ‘flopdokters’ noemen”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

De zogenaamde topdokters die geregeld hun zegje komen doen in de media weten alles het beste over corona, toch? Wij vroegen het aan een niet-topdokter.

Jongens toch, gisteren een kleine storm in coronaland. Een onderzoek had onlangs uitgewezen dat 37 procent van de huisartsen zelf geen coronavaccin wil, en dat werd nu bekendgemaakt.

De voornaamste reden waarom de huisartsen geen prik willen, is omdat ze niet weten wat de precieze samenstelling is, hoe effectief het is en voor welke bijwerkingen het eventueel kan zorgen.

Verschillende media wilden meteen aantonen dat die zevenendertig op honderd dokters ongelijk hadden. Sommigen vermeldden slechts één zorg van de dokters: namelijk ‘hoe effectief het is’. En ze vermeldden er meteen bij dat het onderzoek dateerde van een maand geleden, toen die effectiviteit nog niet bekend was. En we weten inmiddels dat farmabedrijven met hun effectiviteit de beste willen zijn: het is afwachten tot er eentje méér dan honderd procent biedt.

Andere media vroegen het even na aan onze coronacommissaris. Ook hij stelde de ongeruste dokters gerust: “Wat we niet weten, gaan we binnenkort wél weten.” Weldra zal een heuse campagne opgericht worden, om huisartsen aan te moedigen zich te laten vaccineren.

En dan waren er ook nog media die een zogenaamde topdokter aan het woord lieten, om onze artsen te overhalen toch een vaccin te nemen.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More